ABUP Akuttambulant enhet, Kristiansand

Har du behov for øyeblikkelig hjelp, for å møtes oftere eller få en tettere oppfølging? Vi reiser ofte ut og treffer ungdom i nærmiljøet, men det er også mulig å treffes i våre lokaler på Eg. Vi kan komme hjem til deg, på skolen, på kafe eller et annet sted vi avtaler. Vi ønsker å være sammen med deg, og vi vet at for noen er det lettere å snakke mens man tar en kjøretur, går en tur i skogen eller sitter på kafe og ser på folk og livet i gatene utenfor.

Les mer om ABUP Akuttambulant enhet, Kristiansand

ABUP Akuttambulant enhet, Kristiansand

Når det er krise må det skje noe nå! Opplevelsen av krise betyr at noe kan gå forferdelig galt, men det kan også bety en mulighet for pause fra noe som er vanskelig, og så starte på nytt. Abup kan stille opp på kort varsel når det er noe som haster. Det viktigste er å høre hva du tenker og føler når det er krise.
Hva er god hjelp for deg, akkurat nå? Hvem kan hjelpe for å skape mening i noe du ikke forstår? Hva skal til for at du kan sortere egne tanker og følelser i situasjonen? Slike spørsmål vil vi finne ut av sammen.

Ofte er det god hjelp å snakke med andre som kjenner deg godt og som du stoler på. Da kan vi invitere folk fra nettverket ditt til å delta i samtaler. Noen ganger har krisen oppstått i samspill med andre. Når det handler om overgrep, vold eller omsorgssvikt vil vi være med å sørge for nødvendig beskyttelse mot nye krenkelser.

Akutt
Akutteamet jobber med øyeblikkelig hjelp-saker. Dette er ofte selvmordsvurderinger og andre krisesituasjoner som krever raskt kontakt. Vi har et slikt tilbud fra kl. 08.00 – 15.30. Resten av døgne må legevakten kontaktes.
Det er personale på jobb frem til kl. 22.00 (kun i Kristiansand i helgene). Dette er rutinerte terapeuter som kan hjelpe våre samarbeidspartnere med eventuelle vurderinger etter ordinær åpningstid. Målsettingen er å gi et bedre tilbud til de ungdommene som er i akutt krise, men der det vurderes at innnleggelse ikke er det mest hensiktsmessige. Vi jobber også med å få kortere innleggelser, samt deltakelse fra ambulante terapeuter for å gi en god ramme for overføring til hjemmet etter en innleggelse. Teamet jobber i nært samarbeid med Ungdomsklinikken med pasienter som ellers kunne blitt innlagt.

Innleggelse
I noen faser av livet kan allikevel en innleggelse være det som er riktig og god løsning for akkurat den ungdommen, og da tilbys det innleggelse ved Ungdomsklinikken i Arendal.

Kontakt

Telefon
03738
E-post
Postadresse
Postboks 416, 4604 Kristiansand
Egsveien 100, bygg 21
Besøksadresse
Egsveien 100, bygg 21(Google maps)
Egsveien 100, 4615 Kristiansand
Telefon
38 03 86 40

Pasientreiser

​Du kan ha rett til å få dekket nødvendige utgifter når du skal reise til og fra behandlingsstedet. Du skal i utgangspunktet bruke kollektivtransport, og du må betale en egenandel. For å få tilbake penger du har lagt ut for reisen, må du fylle ut et reiseregningsskjema og sende det til Pasientreiser.

Praktisk informasjon

Endring/avbestille time

Passer ikke timen? Du kan endre/avbestille timen på nett. Gå til MinJournal.

Parkering

Alle som ønsker å parkere på sykehusets område må løse ut billett ved ankomst. Følg skilting og les anvisning på betalingsautomatene.

Røykfritt sykehus

Røyking kan føre til ubehag for andre. Takk for at du viser hensyn og bidrar til at Sørlandet sykehus er et røykfritt sykehusmiljø.

Sykehusprestene

​Trenger du noen å snakke med? Våre sykehusprester har lang erfaring i å møte mennesker i ulike livssituasjoner. De møter deg på dine premisser uavhengig av tro, livssyn og livsholdning.

Sykehusprestene er tilgjengelig hele døgnet, hele uken, for pasienter, pårørende og ansatte.

Ønsker du å komme i kontakt? Da kan du be sykehuspersonalet om hjelp, eller ringe sentralbordet på telefon: 03738

Sykehusprestene formidler også kontakt til andre tros- og livssynssamfunn.

Trådløst internett

​Alle besøkende kan bruke gratis trådløst internett på sykehuset. Se etter SykehusGjest på ditt nettverk og følg anvisningen for pålogging.

Finner du ikke nettverket, befinner du deg i et område som ennå ikke er utbygd.

Fant du det du lette etter?

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.