ABUP Ungdomsklinikken, Arendal

Ungdomsklinikken tar i mot ungdommer mellom 13-18 år som strever med psykose, depresjon/suicidalitet, alvorlig personlighetsforstyrrelse/selvskading/destruktiv atferd, alvorlige svingninger i stemningsleie og alvorlige spiseforstyrrelser. Flere av disse tilstandene kan være i kombinasjon med rusproblematikk.

Les mer om ABUP Ungdomsklinikken, Arendal

ABUP Ungdomsklinikken, Arendal

Vi har også et akutt ambulant team som jobber hovedsakelig med akutt problematikk. Det kan foreksempel gjelde kriser hvor annen behandlingstilnærming ikke er tilstrekkelig, og som et alternativ til akuttinnleggelse på døgnenhet. Vårt team jobber også i saker som er svært sammensatte og der det er mye ustabilitet og uro. Ut ifra en faglig vurdering, står relasjonen sentralt i dette arbeidet. Det er også stort fokus på fleksibilitet og tilgjengelighet.
 
I noen situasjoner er det behov for akutt hjelp, det vil si at en ikke kan vente på at noen skal sende en henvisning til Abup. Da er det mulig å få øyeblikkelig hjelp fra Abup. Hovedregel er at fastlege, legevakt, psykolog eller barnevernet ringer Abup for å få akutt hjelp til en familie, et barn eller en ungdom. Men viktigere enn hovedregel i en alvorlig og kritisk situasjon er at noen faktisk tar kontakt med Abup slik at vi kan komme raskt i gang med oppfølging.

Tips: På legevakten kan det være lang ventetid, så det er lurt å ringe opp i forkant og gjøre avtale om når dere kan bli tatt inn til legen. Hvis en er i en veldig vanskelig situasjon kan det være bedre å vente litt til hjemme, enn å sitte på legevakten med mange andre rundt seg.

Vi har både planlagte innleggelser og øyeblikkelig hjelp-funksjon. Akutt hjelp er ofte en kort innleggelse hvor vi har fokus på stabilisering, søvn, ro og hvile, og hvor vi har mulighet til å observere deg og vurdere videre behandlingsbehov. En innleggelse ved Ungdomsklinikken er i hovedsak ved akutte kriser.

Kontakt

Telefon
03738
E-post
Postadresse

Postboks 783 Stoa, 4809 Arendal

Pasientreiser

​Du kan ha rett til å få dekket nødvendige utgifter når du skal reise til og fra behandlingsstedet. Du skal i utgangspunktet bruke kollektivtransport, og du må betale en egenandel. For å få tilbake penger du har lagt ut for reisen, må du fylle ut et reiseregningsskjema og sende det til Pasientreiser.

Praktisk informasjon

Endring/avbestille time

Passer ikke timen? Du kan endre/avbestille timen på nett. Gå til MinJournal.

Lenken er dessverre midlertidig utilgjengelig.
Info fra Helse Sør-øst
Ring telefonnummeret på Innkallingsbrevet eller 03738

Røykfritt sykehus

Røyking kan føre til ubehag for andre. Takk for at du viser hensyn og bidrar til at Sørlandet sykehus er et røykfritt sykehusmiljø.

Sykehusprestene

​Trenger du noen å snakke med? Våre sykehusprester har lang erfaring i å møte mennesker i ulike livssituasjoner. De møter deg på dine premisser uavhengig av tro, livssyn og livsholdning. Sykehusprestene er tilgjengelig hele døgnet, hele uken, for pasienter, pårørende og ansatte.

Ønsker du å komme i kontakt? Da kan du be sykehuspersonalet om hjelp, eller ringe sentralbordet på telefon: 03738

Sykehusprestene formidler også kontakt til andre tros- og livssynssamfunn.

Trådløst internett

​Alle besøkende kan bruke gratis trådløst internett på sykehuset. Se etter SykehusGjest på ditt nettverk og følg anvisningen for pålogging.

Finner du ikke nettverket, befinner du deg i et område som ennå ikke er utbygd.

Fant du det du lette etter?

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.