ABUP Ungdomsklinikken, Arendal

Ungdomsklinikken tar i mot ungdommer mellom 13-18 år som strever med psykose, depresjon/suicidalitet, alvorlig personlighetsforstyrrelse/selvskading/destruktiv atferd, alvorlige svingninger i stemningsleie og alvorlige spiseforstyrrelser. Flere av disse tilstandene kan være i kombinasjon med rusproblematikk.

Les mer om ABUP Ungdomsklinikken, Arendal

ABUP Ungdomsklinikken, Arendal

Vi har også et akutt ambulant team som jobber hovedsakelig med akutt problematikk. Det kan foreksempel gjelde kriser hvor annen behandlingstilnærming ikke er tilstrekkelig, og som et alternativ til akuttinnleggelse på døgnenhet. Vårt team jobber også i saker som er svært sammensatte og der det er mye ustabilitet og uro. Ut ifra en faglig vurdering, står relasjonen sentralt i dette arbeidet. Det er også stort fokus på fleksibilitet og tilgjengelighet.
 
I noen situasjoner er det behov for akutt hjelp, det vil si at en ikke kan vente på at noen skal sende en henvisning til Abup. Da er det mulig å få øyeblikkelig hjelp fra Abup. Hovedregel er at fastlege, legevakt, psykolog eller barnevernet ringer Abup for å få akutt hjelp til en familie, et barn eller en ungdom. Men viktigere enn hovedregel i en alvorlig og kritisk situasjon er at noen faktisk tar kontakt med Abup slik at vi kan komme raskt i gang med oppfølging.

Tips: På legevakten kan det være lang ventetid, så det er lurt å ringe opp i forkant og gjøre avtale om når dere kan bli tatt inn til legen. Hvis en er i en veldig vanskelig situasjon kan det være bedre å vente litt til hjemme, enn å sitte på legevakten med mange andre rundt seg.

Vi har både planlagte innleggelser og øyeblikkelig hjelp-funksjon. Akutt hjelp er ofte en kort innleggelse hvor vi har fokus på stabilisering, søvn, ro og hvile, og hvor vi har mulighet til å observere deg og vurdere videre behandlingsbehov. En innleggelse ved Ungdomsklinikken er i hovedsak ved akutte kriser.

Kontaktinformasjon

Telefon
906 10 600
E-post
Postadresse

Postboks 783 Stoa, 4809 Arendal

Sykehusveien 2, bygg 162
Besøksadresse
Sykehusveien 2,(Kart)
Telefon
37 07 51 50

Praktisk informasjon

Avbestille/endre time

Passer ikke timen? Du kan endre/avbestille timen på nett. Gå til MinJournal. Du vil deretter motta et nytt innkallingsbrev i posten.

Besøkstider

​Besøkstidene kan variere ved de ulike avdelingene og stedene. Sjekk gjerne avdelingen du har fått time hos for nærmere informasjon. Du finner oversikt over sykehusets avdelinger her.

Generelle besøkstider:

Arendal:
17.00-19.00 på hverdager.
14.00-16.00 og 18.00-19.00 i helg og helligdager.

Flekkefjord:
Kirurgisk avdeling:
Klokken 14.00-15.00
Medisinsk avdeling:
Klokken 14.00-15.00
Helg og helligdager: 18.00-19.00
Fødeavdeling:
17.00-19.00
Intensiv avdeling:
Ingen fast visittid

Kristiansand:
17.00-19.00 på hverdager.
14.00-16.00 og 18.00-19.00 i helger.   

Barselavdelingen:

17.00 til 19.00 alle dager

Parkering

Alle som ønsker å parkere på sykehusets område må løse ut billett ved ankomst. Følg skilting og les anvisning på betalingsautomatene.
I enkelte perioder, f.eks ved mye snø, kan det være vanskelig å finne p-plass. Vi anbefaler derfor å være ute i god tid.

Priser:

Arendal

Per time: 14,- Maks pris per dag 75 Helg / helligdager + 20:00 til 08:00: Gratis

Flekkefjord

Per time: 14,- Ingen makspris Helg / helligdager + 20:00 til 08:00: Gratis

Kristiansand

Per time: 14,- Maks pris per dag 75 Helg / helligdager + 20:00 til 08:00: Gratis

Obs: egne priser på taket av parkeringshus, ved hovedinngang:

1. time: kr. 19,-  2. time: kr. 22,-  3. - 6. time: kr. 29,-

På sykehuset er det mulig å betale parkering med EasyPark (mobilløsning), kort eller mynt. Se skilting for både betalingsmuligheter og tidsbegrensning.

I Arendal og Kristiansand kan det lønne seg å gjøre en dagsbillett om til et 14-dagers kort. Dette gjøres i billettautomatene og koster kroner 500.

For el-biler gjelder følgende:
Arendal: Elbiler kan stå gratis på områder skiltet maks 1, 2 eller 3 timer. På andre områder må det betales avgift fra første time.
Kristiansand: Elbiler betaler avgift fra og med første time.
Flekkefjord: Fritak for avgift.

Det er begrenset antall ladestasjoner på sykehuset. Du kan derfor ikke basere deg på å få ladet bilen mens du er inne som pasient eller besøkende.

Blodgivere parkerer gratis på sykehuset. Nærmere informasjon fås i blodbanken.

Gyldig HC-kort gir gratis parkering utenfor bom. I tillegg er det anviste HC-plasser i nærheten av
hovedinngangene. HC-biler er fritatt fra tidsbegrensning dersom ikke annet er angitt på skilt.

Trådløst internett

​Alle besøkende kan bruke gratis trådløst internett på sykehuset. Se etter SykehusGjest på ditt nettverk og følg anvisningen for pålogging.

Finner du ikke nettverket, befinner du deg i et område som ennå ikke er utbygd.

Fant du det du lette etter?