ABUP Ungdomsklinikken, Arendal

Ungdomsklinikken tar i mot ungdommer mellom 13-18 år som strever med psykose, depresjon/suicidalitet, alvorlig personlighetsforstyrrelse/selvskading/destruktiv atferd, alvorlige svingninger i stemningsleie og alvorlige spiseforstyrrelser. Flere av disse tilstandene kan være i kombinasjon med rusproblematikk.

Les mer om ABUP Ungdomsklinikken, Arendal

ABUP Ungdomsklinikken, Arendal

Vi har også et akutt ambulant team som jobber hovedsakelig med akutt problematikk. Det kan foreksempel gjelde kriser hvor annen behandlingstilnærming ikke er tilstrekkelig, og som et alternativ til akuttinnleggelse på døgnenhet. Vårt team jobber også i saker som er svært sammensatte og der det er mye ustabilitet og uro. Ut ifra en faglig vurdering, står relasjonen sentralt i dette arbeidet. Det er også stort fokus på fleksibilitet og tilgjengelighet.
 
I noen situasjoner er det behov for akutt hjelp, det vil si at en ikke kan vente på at noen skal sende en henvisning til Abup. Da er det mulig å få øyeblikkelig hjelp fra Abup. Hovedregel er at fastlege, legevakt, psykolog eller barnevernet ringer Abup for å få akutt hjelp til en familie, et barn eller en ungdom. Men viktigere enn hovedregel i en alvorlig og kritisk situasjon er at noen faktisk tar kontakt med Abup slik at vi kan komme raskt i gang med oppfølging.

Tips: På legevakten kan det være lang ventetid, så det er lurt å ringe opp i forkant og gjøre avtale om når dere kan bli tatt inn til legen. Hvis en er i en veldig vanskelig situasjon kan det være bedre å vente litt til hjemme, enn å sitte på legevakten med mange andre rundt seg.

Vi har både planlagte innleggelser og øyeblikkelig hjelp-funksjon. Akutt hjelp er ofte en kort innleggelse hvor vi har fokus på stabilisering, søvn, ro og hvile, og hvor vi har mulighet til å observere deg og vurdere videre behandlingsbehov. En innleggelse ved Ungdomsklinikken er i hovedsak ved akutte kriser.

Kontakt

Telefon
03738
E-post
Postadresse

Postboks 783 Stoa, 4809 Arendal

Sykehusveien 2, bygg 162
Besøksadresse
Sykehusveien 2,(Google maps)
Telefon
37075150
Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.