Dagkirurgisk enhet, Flekkefjord

Velkommen til oss. På dagkirurgisk enhet kan du reise hjem samme dag som blir operert. Hos oss blir du tatt i mot av sykepleier. Du får også snakke med legen som skal operere deg, og den som skal bedøve deg. Vær oppmerksom på at du kan komme til å vente litt på din operasjon, dersom en annen operasjon trekker ut.

Les mer om Dagkirurgisk enhet, Flekkefjord

Dagkirurgisk enhet, Flekkefjord

Etter samtalen viser vi deg inn i et omkledningsrom. Vi oppbevarer klærne og vesken/bagen din i et eget skap med lås. Vi anbefaler deg ikke å ha med verdisaker på sykehuset.

Faste

For at vi skal kunne gi deg narkose er det viktig at du følger disse reglene:
Du kan ikke spise eller drikke melk de siste seks timene før du skal møte på sykehuset.
Du kan ikke tygge tyggegummi, spise pastiller, snuse eller røyke de to siste timene før du skal møte på sykehuset.

Du kan drikke rent vann de siste to timene før du skal møte på sykehuset.

Smertestillende

For å forebygge smerter etter operasjonen er det viktig at du tar riktig mengde med smertestillende en time før fremmøte.

Du kan ta smertestillende etter følgende dosering:
Voksen under 55 kg: To tabletter a 500mg.
Voksen med vekt over 55 kg: Tre tabletter a 500mg.
Du må følge fastereglene, men du kan svelge tablettene med et halvt glass vann.

Medisiner

Du skal ikke ta faste medisiner som du bruker før du kommer til oss, med unntak av hjertemedisin av typen «betablokkere» og lungemedisin og medisiner for sure oppstøt fra magen. Bruker du andre medisiner tar du disse med på operasjonsdagen.

Hygiene

Operasjonsområdet må ikke ha sår eller kviser. For å forebygge infeksjon, må du dusje på operasjonsdagen og være spesielt nøye med underlivet, navle, hender og føtter. Ikke barber deg eller bruk bodylotion. Du må ta av smykker, ringer og piercinger hjemme. Dette for å redusere faren for infeksjon og brannskade. Hvis du bruker neglelakk må du fjerne den før du kommer til sykehuset. Klokke må også tas av før operasjonen. Ha på deg komfortabelt tøy som er lett å ta av og på.

Samtale før operasjonen

Før operasjonen vil fagpersonell informere deg om inngrepet.


Bedøvelse ved dagkirurgi

Operasjonen utføres med lokal bedøvelse, spinal bedøvelse eller narkose som gjør at du sover. Du er smertefri under inngrepet. Etter operasjonen våkner du fort til. De fleste føler seg i god form og kan spise og drikke omtrent med det samme. Hvilken bedøvelse du får avhenger av hvilket inngrep du skal få utført. Hele oppholdet er over på kun noen timer.

Etter operasjonen

Du blir liggende til observasjon kort tid etter operasjonen. Det er viktig at du kommer deg opp og i bevegelse så fort som mulig. Du får servert mat. Du vil også få med deg resepter og sykemelding. Du kan kjøpe krykker hos oss dersom du trenger det. Du kan betale med kort nede i ekspedisjonen, eller få tilsendt giro i posten.


Før du reiser hjem vil du få informasjon og samtale med sykepleier og operatør hvis det er nødvendig.

Du kan ikke kjøre bil på grunn av medisinene du får. Avtal gjerne med noen som kan kjøre deg og hente deg, eller bruk offentlig kommunikasjon som tog eller buss.

Etter hjemkomsten

Du må sørge for at du har tilsyn første kveld og natt. Gjør avtale med famille/ venner om å være sammen med deg.

Kontakt

Oppmøtested
Du finner oss i tredje etasje via hovedinngangen. Følg skilting til dagkirurgisk enhet.
Telefon
03738
mandag - fredag 10-18
Utenom ordinær tid kan du nå oss på telefonnummer 38 32 72 90
E-post
Postadresse
Engvald Hansens vei 6, 4400 Flekkefjord
Sørlandet sykehus Flekkefjord
Besøksadresse
Engvald Hansens vei 6(Google maps)
Engvald Hansens vei 6, 4400 Flekkefjord
Telefon
03738
E-post

Pasientreiser

​Du kan ha rett til å få dekket nødvendige utgifter når du skal reise til og fra behandlingsstedet. Du skal i utgangspunktet bruke kollektivtransport, og du må betale en egenandel. For å få tilbake penger du har lagt ut for reisen, må du fylle ut et reiseregningsskjema og sende det til Pasientreiser.

Praktisk informasjon

Barn og unge i familien?

Barn og unge påvirkes når noen i familien er syke og trenger å forstå hva som skjer. Det kan være at du selv er pasient, pårørende eller at du er forelder til syke barn med søsken. Vi på sykehuset skal bidra til at barn og unge i din familie blir godt ivaretatt.

Barn som pårørende

Besøkstider

​Besøkstidene varierer ved de ulike avdelingene. Sjekk avdelingen du har fått time hos for nærmere informasjon. Du finner oversikt over sykehusets avdelinger her.

Blomster og parfyme

En del pasienter reagerer allergisk på blomster og parfyme. Vi ber om at det tas hensyn til dette.

Blomster er hyggelig både å få og å gi bort, men tenk på hvilke blomster du velger. Dessverre kan noen blomster gi ubehag for pasienter. Men selv om pasienter reagerer på en del typer blomster, er utvalget stort blant blomster du kan ha med når du kommer på pasientbesøk.

Vær oppmerksom på at enkelte sengeposter ikke tillater blomster på avdelingen i det hele tatt.

Brukerkontor

Ved brukerkontoret vil pasienter og pårørende som har erfaring i å leve med sykdom og skade dele sin kunnskap med andre pasienter, pårørende og ansatte. Kontoret er bemannet av likemenn, som er erfarne pasienter og pårørende. Alle er sertifisert ved sykehusets lærings- og mestringssenter, og har taushetsplikt.

Brukerkontoret har god oversikt over ulike organisasjoner, og kan hjelpe deg å komme i kontakt med den organisasjonen eller foreningen som er aktuell for deg. Brukerkontoret holder til ved hovedekspedisjonen i Arendal, Flekkefjord og Kristiansand.

Endring/avbestille time

Passer ikke timen? Du kan endre/avbestille timen på nett. Gå til MinJournal.

Fotografering, filming og lydopptak

Mange pasienter og pårørende ønsker å ta bilde/video eller blogge fra tiden på sykehuset. Det er det selvsagt anledning til, så lenge du tar hensyn til andre pasienters og ansattes personvern.

Her er et par gode råd for bruk av sosiale medier til deg som er pasient eller pårørende:

  • Ta hensyn til andre. Du må ha samtykke dersom du vil ta bilder eller video av pasienter eller ansatte. Alle pasienter har krav på privatlivets fred når de er på sykehus.
  • Det er foreldre/foresatte som avgjør om du kan ta bilder av barn eller publisere bilder av barna deres på nett. Foreldre skal ta hensyn til hva som er best for barnet. Når barnet er fylt 12 år skal det legges stor vekt på hva barnet mener. Når barnet er fylt 15 år, avgjør det selv om det er greit å bli tatt bilde av og om det eventuelt skal publiseres.
  • Husk at ansatte også skal gi sin tillatelse dersom du vil publisere bilder du har tatt av dem.
  • Du bør fjerne innhold du har publisert dersom den det gjelder ber deg om det. Har andre lagt ut bilder av deg på internett uten tillatelse kan du be vedkommende slette det.Hvis du ikke blir hørt kan du ta kontakt med: www.slettmeg.no.

Lydopptak
Det er ikke ulovlig å gjøre opptak av samtaler du selv tar del i til privat bruk. Publisering og deling krever derimot samtykke fra den man har samtale med. Hemmelige opptak av samtaler du selv ikke deltar i er ulovlig.

Kapell/stillerom

​Av og til trenger vi et rom for ettertanke, hvile og meditasjon. Vi har tre slike rom tilgjengelig for deg og dine pårørende. Rommene er åpne for alle uansett livssyn og tro.

I Arendal finner du sykehusets stillerom/kapell i kjelleretasjen i hovedbygget. I Kristiansand ligger det døgnåpne rommet i første etasje i hovedbygget, inngang nord. I Flekkefjord ligger kapellet ved parkeringsplassen til venstre for hovedinngangen.

Det er også mulighet for å holde minnestund i kapellet ved dødsfall. Dette ordnes ved at du tar kontakt med sykehusprestene.

Eg kirke i Kristiansand står åpen alle hverdager mellom klokken 08-18, for de som ønsker et rom for stillhet og refleksjon. Åpent fra 10-18 i helgen.

Parkering

Alle som ønsker å parkere på sykehusets område må løse ut billett ved ankomst. Følg skilting og les anvisning på betalingsautomatene.

Ved lange sykehusopphold kan du kjøpe et 14-dagers parkeringskort i betalingsautomaten. Kontakt servicetorget for nærmere informasjon.

Er du blodgiver har du rett til å parkere gratis på alle avgiftsbelagte parkeringsplasser på sykehusets område. Parkeringslappen tas med til blodbanken for registrering. Parkeringslappen er gyldig 30 minutter etter registrering.

Røykfritt sykehus

Røyking kan føre til ubehag for andre. Takk for at du viser hensyn og bidrar til at Sørlandet sykehus er et røykfritt sykehusmiljø.

Servicetorget

​​Servicetorget i Flekkefjord ligger rett ved hovedinngangen. Her kan du henvende deg med spørsmål om din avtale ved sykehuset. Servicetorget hjelper også besøkende til riktig avdeling.

Åpningstider:
Hverdager: 07.30-16.00.
Lørdager, søndager og helligdager: Henvend deg i avdelingen.

Sykehusprestene

​Trenger du noen å snakke med? Våre sykehusprester har lang erfaring i å møte mennesker i ulike livssituasjoner. De møter deg på dine premisser uavhengig av tro, livssyn og livsholdning. Sykehusprestene er tilgjengelig hele døgnet, hele uken, for pasienter, pårørende og ansatte.

Ønsker du å komme i kontakt? Da kan du be sykehuspersonalet om hjelp, eller ringe sentralbordet på telefon: 03738

Sykehusprestene formidler også kontakt til andre tros- og livssynssamfunn.

Tolk

​Hvis du trenger tolk, må du gi beskjed til sykehuset om dette i god tid før timen. Ugifter til tolken dekkes av helsetjenesten. Patients not fluent in Norwegian are entitled to an interpreter. Helsenorge.no

Trådløst internett

​Alle besøkende kan bruke gratis trådløst internett på sykehuset. Se etter SykehusGjest på ditt nettverk og følg anvisningen for pålogging.

Finner du ikke nettverket, befinner du deg i et område som ennå ikke er utbygd.

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.