Test deg, Kristiansand

Hos oss kan du teste deg gratis og anonymt for seksuelt overførbare infeksjoner. Testtilbudet gjelder for alle voksne over 18 år, og det er ingen øvre aldersgrense. Konsultasjoner, tester og eventuell behandling er gratis. Du behøver ikke henvisning for å komme hit.

NB! På grunn av koronaviruset holder Test Deg stengt på ubestemt tid. Brukere må ta kontakt med fastlege eller Helsestasjon for Ungdom for testing som ikke kan utsettes.Les mer om Test deg, Kristiansand

Test deg, Kristiansand

Har du hatt sex uten beskyttelse? Da bør du teste deg for seksuelt overførbare infeksjoner (SOI). Det er mange som har SOI uten symptomer. For å redusere smitte, anbefaler vi at alle tester seg ved bytte av seksualpartner eller ved symptomer. Dersom du kommer tidlig til behandling, vil du kunne redusere sjansene for senkomplikasjoner som reduserte muligheter for å få barn.

Vi tilbyr

Direkte kontakt med helsepersonell fra spesialisthelsetjenesten
Råd og veiledning om sikker sex
Testing av seksuelt overførbare infeksjoner

Behandling og oppfølging ved positivt prøvesvar
Vi har åpent onsdager fra klokken 16.00-19.00
Drop-in , eller avtal time hos sykepleier
PrEP: Om du ønsker informasjon eller oppstart av PrEP, videreformidler vi dette til lege ved Test Deg.
Du vil da bli kontaktet, og får en time ved Medisinsk poliklinikk for samtale.

For mer informasjon om bruk av medisiner for å forebygge hiv-infeksjon


Vi kan dessverre ikke tilby:

 

 

Utredning

Ved ankomst på sykehuset melder du deg i luka på medisinsk poliklinikk. I samtale med sykepleier får du veiledning på hvilke prøver som kan være aktuelle for deg å ta: Vi tar blodprøver for å teste følgende sykdommer:

Syfilis
Hepatitt B
Hepatitt C
Hiv
Hiv-hurtigtest
 
Hiv-hurtigtesten er anonym, og gjøres mens du er inne hos sykepleier. Vi tar en blodprøve og får resultatet i løpet av fem minutter. Det tar tre måneder før testen er sikker, så du må komme tilbake og ta ny test tre måneder etter risikosex, altså uten kondom/femidom. Ved positiv test sender vi blodprøven til laboratoriet for videre testing. Du vil få tilbud om samtale og avtale om time hos sykepleier og lege en av de nærmeste dagene for videre oppfølging av hiv-koordinator og lege som er tilknyttet lavterskeltilbudet.
 
Vi tar urinprøve for menn, vaginalpinne for kvinner:
Klamydia
Mykoplasma (testes kun på indikasjon)
Gonoré
For å oppnå sikkert resultat bør du ikke tisse de siste to timene før urinprøve tas.


Vi tar pinneprøve fra hals og/eller endetarmen, gjelder både kvinner og menn.
Klamydia
Mykoplasma  (testes kun på indikasjon)
Gonoré

Behandling

Vi får resultatene en uke etter at prøven er tatt. Det er ulik behandling for de ulike infeksjonene.
Om du ikke har fått beskjed i løpet av en uke, har du ingen funn på testene. Vi kontakter kun de personene som tester positivt, altså har en seksuelt overførbar infeksjon. Hva slags og hvordan behandlingen skal foregå, avtales individuelt og sett sammen med hvilken infeksjon som er funnet.

Partnere:

For å hindre smittespredning, er det viktig at partnerne du har hatt de siste seks månedene, får beskjed dersom du er smittet. Det er sjanse for at noen av disse har sykdommen. Det er også viktig at tidligere partnerne får beskjed, slik at de også får nødvendig behandling. Denne beskjeden kan du gi selv, eller sykepleier kan kontakte dem uten å oppgi ditt navn. Vi tilbyr behandling til partner kun om dette er din faste partner.

 

Oppfølging

Du bestemmer selv hvordan du vil kontaktes ved positive funn. Vi forholder oss kun til den som testes og gir ingen informasjon til noen andre.
Ved positive funn avtales videre oppfølging. Ved funn av for eksempel Klamydia og Mykoplasma anbefaler vi ny test 5-6 uker etter avsluttet behandling for å sjekke at infeksjonen er borte. I noen tilfeller kan det bli behov for en lenger eventuell annen antibiotikakur. Dette informerer vi nærmere om dersom du tester positivt.
 
Vi oppfordrer alle til å teste seg ved partnerbytte. Her kan ingen komme for ofte. Velkommen!

Følg oss gjerne på facebook og instagram: #testdeg

 

Gratis kondomer

Kontaktinformasjon

Oppmøtested

Medisinsk poliklinikk i 1. etasje. Ta første dør til høyre etter hovedinngangen. Vennligst henvend deg i luka for registrering.
Drop-in hver onsdag: 16-19 med mulighet for timebestilling ved spesielle tilfeller.

Unntakene er: 17.april, 1.mai, 29.mai, 25.desember og 1.januar 2020. Da holder vi stengt.

Telefon
901 40 091
E-post
Postadresse
Postboks 416, 4604 Kristiansand
Sørlandet sykehus Kristiansand
Besøksadresse
Egsveien 100(Kart)
Egsveien 100, 4615 Kristiansand
Telefon
906 10 600
E-post
Fant du det du lette etter?