Hørselssentralen, Arendal

Hørselssentralen er sykehusets faginstans innen hørselsdiagnostikk og rehabilitering av hørselshemmede. Det drives et kontinuerlig utviklingsarbeid for å kunne tilby et best mulig diagnostiserings- og behandlingstilbud. Vi samarbeider med klinikk og leger og tilbyr våre pasienter den best mulige diagnostisering av hørsels- og balanseproblemer.

Les mer om Hørselssentralen, Arendal

Hørselssentralen, Arendal

Hørselssentralen har følgende tilbud:

Diagnostikk

Ved Hørselsentralen utføres både generelle hørselstester og ulike spesialprøver. Utredning ved Hørselsentralen gjøres i et tverrfaglig samarbeid med øre-nese-hals-lege. Resultat av hørselstestene vurderes opp mot funn ved den medisinske undersøkelsen ved Øre-nese-hals-avdelingen.

Høreapparater

For å kunne tilpasse høreapparat må det foreligge relevante hørselstester og en diagnose. Høreapparat bestilles individuelt etter behovskartlegging og vi bistår i å søke om dekning av utgifter til høreapparat fra NAV. Å prøve ut høreapparater krever flere konsultasjoner ved Hørselsentralen. Hørselsentralen tilbyr oppfølging i et livslangt perspektiv.

Alle kommuner i Agder har hørselskontakter. Her kan du få råd, veiledning og praktisk hjelp i bruk av høreapparat og tekniske hjelpemidler. De bistår også  i å søke om tekniske hjelpemidler i dagliglivet. Kontaktinformasjon kan du få på Hørselsentralen eller ved å kontakte din kommune direkte.

Høreapparatservice

Hørselsentralen tilbyr servicekonsultasjoner dersom det oppstår problemer med høreapparat som er utlevert ved Sørlandet sykehus. Høreapparater som er tilpasset ved andre klinikker, må følges opp der de er utlevert.

Vi kan kontrollere høreapparatene, utføre enkle reparasjoner eller bistå med vedlikehold av utstyr. Vi kan sende høreapparater til reparasjon hos leverandør. Vi tar avstøp til nye propper.

Trenger du justering av lyden, må du bestille ordinær kontrolltime.  

Åpningstider for drop- in- service i Kristiansand:
Tirsdag kl.12.00-15.00
Torsdag kl. 08.00-11.00

Service i Arendal:
Ring for bestilling av servicetime: ØNH- ekspedisjon 37 01 45 31 (8.00-15.00)

Ambulerende virksomhet

Hørselssentralen kan tilby ambulerende tjeneste for hørselshemmede som av medisinske grunner ikke kan komme til sykehuset for behandling.
Den ambulerende tjenesten tilbys i et samarbeid mellom den enkelte kommunes hørselskontakt og audiograf ansatt ved Sørlandet sykehus.

Tinnitusbehandling

Pasienter med tinnitus kan få behandling ved Hørselsentralen. Behandlingstilbudet differensieres etter individuell utredning og behovskartlegging.

Les mer om tinnitus her

Kontaktinformasjon

Oppmøtested
Øre, nese- halsavdelingen (ØNH) i 5. etasje i sykehusets hovedbygg. 
Telefon
37 01 45 40
Kl. 09.30 - 11.30
E-post
Postadresse

Postboks 783 Stoa, 4809 Arendal

Sørlandet sykehus Arendal
Besøksadresse
Sykehusveien 1(Kart)
Sykehusveien 1, 4838 Arendal
Telefon
906 10 600
E-post

Praktisk informasjon

Avbestille/endre time

Passer ikke timen? Du kan endre/avbestille timen på nett. Gå til MinJournal. Du vil deretter motta et nytt innkallingsbrev i posten.

Trådløst internett

​Alle besøkende kan bruke gratis trådløst internett på sykehuset. Se etter SykehusGjest på ditt nettverk og følg anvisningen for pålogging.

Finner du ikke nettverket, befinner du deg i et område som ennå ikke er utbygd.

Tinnitusklinikken, Arendalhttps://sshf.no/avdelinger/somatikk-kristiansand/onh/horselsentralen-arendal/tinnitusklinikkenTinnitusklinikken, Arendal

Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.