Hørselssentralen, Kristiansand

Hørselssentralen er sykehusets faginstans innen hørselsdiagnostikk og rehabilitering av hørselshemmede. Det drives et kontinuerlig utviklingsarbeid for å kunne tilby et best mulig diagnostiserings- og behandlingstilbud. Vi samarbeider med klinikk og leger og tilbyr våre pasienter den best mulige diagnostisering av hørsels- og balanseproblemer.

Les mer om Hørselssentralen, Kristiansand

Hørselssentralen, Kristiansand

Hørselssentralen har følgende tilbud:

Diagnostikk

Ved Hørselsentralen utføres både generelle hørselstester og ulike spesialprøver. Utredning ved Hørselsentralen gjøres i et tverrfaglig samarbeid med øre-nese-hals-lege. Resultat av hørselstestene vurderes opp mot funn ved den medisinske undersøkelsen ved Øre-nese-hals-avdelingen.

Høreapparater

For å kunne tilpasse høreapparat må det foreligge relevante hørselstester og en diagnose. Høreapparat bestilles individuelt etter behovskartlegging og vi bistår i å søke om dekning av utgifter til høreapparat fra NAV. Å prøve ut høreapparater krever flere konsultasjoner ved Hørselsentralen. Hørselsentralen tilbyr oppfølging i et livslangt perspektiv.

Alle kommuner i Agder har hørselskontakter. Her kan du få råd, veiledning og praktisk hjelp i bruk av høreapparat og tekniske hjelpemidler. De bistår også  i å søke om tekniske hjelpemidler i dagliglivet. Kontaktinformasjon kan du få på Hørselsentralen eller ved å kontakte din kommune direkte.

Høreapparatservice

Hørselsentralen tilbyr servicekonsultasjoner dersom det oppstår problemer med høreapparat som er utlevert ved Sørlandet sykehus. Høreapparater som er tilpasset ved andre klinikker, må følges opp der de er utlevert.

Vi kan kontrollere høreapparatene, utføre enkle reparasjoner eller bistå med vedlikehold av utstyr. Vi kan sende høreapparater til reparasjon hos leverandør. Vi tar avstøp til nye propper.

Trenger du justering av lyden, må du bestille ordinær kontrolltime.  

Åpningstider for drop- in- service i Kristiansand:
Tirsdag kl.12.00-15.00
Torsdag kl. 08.00-11.00

Service i Arendal:
Ring for bestilling av servicetime: ØNH- ekspedisjon 37 01 45 31 (8.00-15.00)

Ambulerende virksomhet

Hørselssentralen kan tilby ambulerende tjeneste for hørselshemmede som av medisinske grunner ikke kan komme til sykehuset for behandling.
Den ambulerende tjenesten tilbys i et samarbeid mellom den enkelte kommunes hørselskontakt og audiograf ansatt ved Sørlandet sykehus.

Les mer i sluttrapporten fra pilotprosjekt 2018

Tinnitusbehandling

Pasienter med tinnitus kan få behandling ved Hørselsentralen. Behandlingstilbudet differensieres etter individuell utredning og behovskartlegging.

Les mer om tinnitus her

Kontakt

Telefon
38073225
09.30 - 11.30
E-post
Postadresse
Postboks 416, 4604 Kristiansand
Sørlandet sykehus Kristiansand
Besøksadresse
Egsveien 100(Google maps)
Egsveien 100, 4615 Kristiansand
Telefon
03738
E-post

Praktisk informasjon

Avbestille/endre time

Passer ikke timen? Du kan endre/avbestille timen på nett. Gå til MinJournal. Du vil deretter motta et nytt innkallingsbrev i posten.

Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.