Etter konservativ behandling med gips/skinne
Kontroll med røntgen på poliklinikk etter 2, 6 og eventuelt 12 uker.
Etter operasjon
Etter operasjonen blir du værende på sykehuset noen dager. Hvor lenge du skal være på sykehuset avhenger av hvor mye vondt du har, og hvor raskt du kommer deg på beina. Det er viktig at du kommer deg opp på krykker og ikke blir liggende i sengen lengre enn nødvendig. Du kan fritt bevege kne og ankel, men du kan ikke belaste beinet mer enn 15 kg. En fysioterapeut vil hjelpe deg med å komme i gang med krykker og opptrening.
I starten får du smertestillende medisiner, men dette bør du slutte med så snart som mulig.
Du får time til kontroll ved ortopedisk poliklinikk når du reiser fra sykehuset, som regel 2, 6 og 12 uker etter operasjonen. Det er vanlig at tilheling og opptrening tar tid, i visse tilfeller ett til to år. En del pasienter får også varige restplager i form av smerter eller stivhet, eller lett feilstilling av beinet.
I utgangspunktet kan naglen eller platen som er satt inn i beinet bli værende. Dersom du opplever tydelige plager relatert til naglen/platen kan det være aktuelt å fjerne den. Man fjerner dette tidligst etter 1 år. Det er viktig å vente såpass lenge for å forsikre seg om at bruddet har grodd. Dersom platen eller naglen fjernes for tidlig, kan det oppstå et nytt brudd på det samme stedet.
Noen ganger vil ikke bruddet gro og det kan bli nødvendig med ny operasjon. Det er velkjent at både røyking og dårlig ernæringsstatus kan føre til at brudd har vanskelig for å gro. Røyking øker også komplikasjonsrisikoen på andre områder som for eksempel sårtilheling. Det er derfor svært viktig at de som røyker til vanlig, kutter røyken i tilhelingsperioden.