Koronaviruset

Her finner du informasjon om sykehusets smitteverntiltak, enten du er pasient eller pårørende, ansatt eller samarbeidende helsepersonell.

Hjelp oss å begrense koronasmitte. Ring oss dersom du lurer på om du kan komme til sykehuset. ​Sykehusets sentralbordnummer: 90 61 06 00.​​

Informasjon til pasienter og besøkende​

Har du timeavtale på sykehuset?
Ta kontakt med avdelingen der du har time før du kommer på sykehuset, hvis du har nyoppståtte forkjølelsessymptomer, eller har hatt nær kontakt med en person med påvist koronasmitte. 

Til deg som har timeavtale ved Sørlandet sykehus

​​Besøk på sykehuset
Har du tenkt deg på besøk til sykehuset, men har en akutt luftveisinfeksjon og/eller mistanke om covid-19? Da ber vi om at du utsetter besøket ditt av hensyn til våre pasienter og ansatte.

Fortsatt usikker på om du kan komme på besøk?
Ring avdelingen du ønsker å besøke​, eller vårt sentralbord før du kommer til sykehuset. Vi har mulighet til å legge til rette for deg i helt spesielle situasjoner.

Videokonsultasjon
Sørlandet sykehus tilbyr videokonsultasjoner når fysisk undersøkelse ikke er mulig eller nødvendig. 

Videokonsultasjon
Ta telefonen når vi ringer
Sykehuset trenger ofte å komme i kontakt med pasienter per telefon, for å gi viktige beskjeder, booke om timer, osv. Vi ringer fra ulike nummer og legger igjen beskjed dersom vi ikke får svar (hvis det er mulighet for det).

Øyeblikkelig hjelp
Sykehuset har alltid kapasitet til øyeblikkelig hjelp. Alle som trenger sykehustjenester skal få det. De som har symptomer på koronasmitte, men trenger behandling ved sykehuset vil tas imot, men vi må få beskjed om symptomene før du ankommer sykehuset. Dette for at vi skal kunne legge til rette for en trygg behandling.

Hva skal jeg gjøre for å forhindre smitte?
Bli hjemme når du er syk og test deg ved symptomer.

Information in oth​​er languages

Norwegian authorities have prepared information in a number of languages. You can find this on the following pages:

Helsenorge/Health Norway:

Information about coronavirus in other languages

Informasjon til gravide og fødende


Skal du snart føde? Du finner oppdatert informasjon fra våre fødeavdelinger her:Informasjon til fødendeDu finner også råd til gravide, barn og unge på:
Folkehelseinstituttet

Informasjon til ansatte ved Sørlandet sykehus 

Kan jeg gå på jobb?
Vi har laget en sjekkliste til deg som er i tvil om du kan møte på jobb i forbindelse med koronaviruset. Sjekklisten blir oppdatert og det gjøres daglig vurdering på hvem som kan møte på jobb. Huska at du ikke kan gå på jobb med symptomer.

Se sjekkliste

Har du spørsmål knyttet til koronasituasjonen på jobb?
Kontakt din nærmeste leder. Har du spørsmål knyttet til smittevern og tiltak, kontakt smittevernenheten.

Smittevernenheten


Jobber du hjemmefra?
Du finner påloggingsinformasjon og relevante lenker her.

Jobbe hjemmefra

Informasjon til media

Vi oppdaterer ikke lengre om korona-situasjonen i Sørlandet sykehus. Det er Helse- og omsorgsdepartementet som har besluttet at sykehusene ikke skal rapportere​ på dette.

Mediakontakt:
Kommunikasjonsdirektør Signy Svendsen: 905 06 133

Om personvern
Helsedirektoratet oppfordrer alle sykehus aktivt å informere om at de har en pasient innlagt som følge av covid-19. De presiserer imidlertid at det er viktig å ivareta personvern, slik at vedkommende ikke kan identifiseres.
Det er et strengt krav om at identifikasjon ikke skal være mulig, verken direkte eller indirekte, for at kravet til anonymitet skal være oppfylt.

Informasjon til blodgivere

Kjære blodgiver! Blodbanken trenger deg. Vi ber friske givere møte til avtalt tid. Er du i tvil om du kan gi blod med tanke på smitte? Kontakt din blodbank! Eller se kriteriene he​r​

Fant du det du lette etter?