Flere ansatte i Arendal i karantene

4. desember 2020: Om lag 20 ansatte ved sykehuset i Arendal er i karantene etter at en pasient testet positivt på covid-19 to dager etter innkomst. – Smittesporing ble iverksatt umiddelbart, og alle medarbeidere som har hatt nærkontakt med pasienten er nå i karantene. Driften går som normalt, sier klinikkdirektør Berit Grønning Nielsen ved klinikk somatikk Arendal.

Pasienten ble screenet etter ordinære rutiner da vedkommende ble lagt inn tirsdag denne uken. Det var ikke mistanke om smitte. Utvikling i helsetilstanden førte til testing og bekreftet smitte i går, torsdag.

- Alle medarbeidere som har vært i kontakt med pasienten er kartlagt, og det er avklart hvem som ikke kan være på jobb de neste 10 dagene. Også en pasient som delte rom med den smittede pasienten blir i karantene når vedkommende skrives ut. Vi omdisponerer personell der det er nødvendig, og driften går som normalt, sier klinikkdirektøren. 

------------
Oppdatert 7. desember 2020:

Pasienten som testet positivt på covid-19 to dager etter innkomst ved sykehuset i Arendal, er likevel ikke smittet. Testen tatt sist uke var en hurtigtest. Flere PCR-tester tatt i helgen har bekreftet at pasienten er negativ. Ansatte er derfor ute av karantene og tilbake på jobb.