Ofte stilte spørsmål fra våre pasienter

Her får du svar på de spørsmålene pasientene våre spør mest om.

Skal jeg møte til timeavtalen min?

Sykehuset jobber hver dag med å vurdere hvilke pasienter som kan komme til timen sin, hvilke timer som må utsettes og hvilke timer som kan gjennomføres som telefontime eller videokonsultasjon. Har du timeavtale på sykehuset, vil du bli kontaktet om avtalen blir endret. Hvis du ikke hører noe, kan du møte til timeavtalen din så lenge du er frisk. Ta kontakt med oss dersom du:

  • har vært i utlandet de siste 10 dagene

  • har hatt kontakt med noen som er koronasmittet de siste 10 dagene

  • hoster, har tung pust, feber, sår hals eller diaré/magesmerter med ukjent årsak

  • har tap av smak- eller luktesans

Kan timeavtalen min bli endret?

Det er en mulighet for at timen du har fått tildelt kan bli utsatt. Dersom vi må utsette din time, vil vi ta direkte kontakt med deg per telefon, brev eller SMS. Hvis du IKKE hører noe fra oss, opprettholdes din timeavtale som planlagt.

Dersom du tilhører en sårbar gruppe etter Folkehelseinstituttets definisjon, må du vurdere om du bør utsette avtalen. I så fall ber vi deg gi oss beskjed.

Du kan også endre timeavtale ved å ta kontakt med avdelingen du har time ved.


Kan jeg ha med ledsager til timen?

Har du time på sykehuset og må ha med deg ledsager, gir du beskjed til vekteren ved hovedinngangen. Ledsager kan ikke ha symptom på luftveisinfeksjon (hoste, feber, tung pust), kan ikke ha vært utenfor Norge siste 10 dager eller vært i nærkontakt med en person med mistanke om eller påvist smitte av koronavirus de siste 10 dagene.

Hvorfor er noen dører på sykehuset stengt?

For å redusere smittefaren har sykehuset innført adgangskontroll. Når du kommer til Sørlandet sykehus vil du bli henvist til hovedinngangen hvor du blir møtt av en vekter eller annet personell. De vil stille deg noen spørsmål om din helsetilstand. Dette for å avgjøre hvordan vi best kan legge til rette for din behandling. Alle har krav på nødvendig helsehjelp.

Kan jeg besøke pasienter på sykehuset?

Ja, men besøket må avtales med sykehuset på forhånd. Du kan ringe avdelingen du ønsker å besøke for å avtale dette nærmere.

Kan jeg ta med blomster?

På grunn av smittevernhensyn er det ikke lenger mulig å ta med eller sende blomster til pasienter på sykehuset.

Kan jeg ha med eget nettbrett på sykehuset?

Pasienter kan ha med egne nettbrett på sykehus, men husk smittevern.
Nettbrett på sykehus

Kan partneren min være med på fødselen?

Fødeavdelingene har innført en rekke tiltak knyttet til korona-situasjonen for at fødselen skal bli en trygg og god opplevelse for deg og din partner. Vi har likevel noen hensyn vi må ta for å kunne legge til rette for dette.

Informasjon til deg som skal føde

Hvordan kommer jeg meg til timeavtalen på sykehuset?

Som følge av koronaviruset, oppfordres pasienter som kan kjøre selv eller bli kjørt, til å gjøre dette, og søke om dekning av bil med tilleggsutgifter etterpå.
Pasientreiser

Hva skal jeg gjøre for å forhindre smitte?

Det viktigste vi kan gjøre for å hindre at mange blir syke er å forsinke spredningen mest mulig. Da vil færre få behov for hjelp samtidig og helsetjenesten vil kunne gi behandling til alle som trenger det. Husk god håndhygiene og hold avstand minst én meters avstand til andre når du kommer på sykehuset.

Helsenorge.noFolkehelseinstituttet


Hvem gir meg svar på koronatesten?

Har du blitt testet for Covid-19 kan du selv sjekke prøvesvaret på Helsenorge.no.
Se prøvesvar

Hva med øyeblikkelig hjelp?

Sykehuset har alltid kapasitet til øyeblikkelig hjelp. Alle som trenger sykehustjenester skal få det. De som har symptomer, og trenger behandling ved sykehuset blir tatt imot, men vi må få beskjed om symptomene før du ankommer sykehuset. Dette for at vi skal kunne legge til rette for en trygg behandling både for deg og våre ansatte. Er du i behov av øyeblikkelig hjelp? Ring 113.

Kan jeg gi blod?

Friske blodgivere kan møte til avtalt tid. Er du i tvil om du kan gi blod med tanke på smitte? Ta kontakt med blodbanken eller se kriterier:
Kriterier for blodgiver