HELSENORGE

Overrakte julegave på 160.000 kroner

De tråkket for en god sak fra Lindesnes til Nordkapp på rekordtid i sommer. I dag, to dager før julaften, overrakte syklistene 160.000 kroner til BUA Kristiansand.

Fra sendingen på Facebook

​- Det er en stor ære for oss å kunne få lov å være litt julenisse rett før jul, og gi disse barna en litt bedre hverdag enn de ellers ville hatt, uttaler teamet.

Gjennom de drøye 250 milene mellom Lindesnes og Nordkapp håpet syklistene å samle inn 250.000 kroner fordelt på to gode formål: barnekreftforskning og barne- og ungdomsavdelingen (BUA) ved Sørlandet sykehus Kristiansand. På fire døgn, 20 timer og 59 minutter hadde syklistene tråkket fra målsettingen og samlet inn over 1,2 millioner kroner.

I dag, to dager før julaften, kom hele teamet og lagleder for Team Rynkeby i Agder for å overrekke julegaven, som skal gå til innkjøp av leker og utstyr til barn og unge på avdelingen. Det er ekstra kjærkomment i en pandemi:

- Det er mye kjedeligere enn det pleier å være nå. De fleste oppholder seg mye på rommene sine. Gaven betyr kjempemye for barna, det gjør hverdagen deres mye bedre. Det vi har kjøpt inn kan aktivisere dem, så de får noe annet å tenke på. Jobben til barna er jo å leke, og det prøver vi å få til, sa enhetsleder Turid Stadheim under overrekkelsen.

Sykkelteam overreker gave til personale ved BUA

Bilde fra livesendingen på Facebook

Sykkelteamet sendte overrekkelsen live via sin Facebook-side tidligere i dag (Lindesnes-Nordkapp 2020). På siden kan du se flere opptak fra turen og opptak av gavedrysset.

Sykkelteamet overrekker gave til BUA

Fra sendingen på Facebook

Avdelingssjef Kåre Danielsen setter pris på at det sykles til inntekt for barnekreftforskning:

- Det har i Norge vært et ganske svakt felt, dette med forskning på barnekreft. Når det nå gis mulighet for å forske mer, kan det kanskje øke overlevelse og redusere bivirkninger. Oppmerksomhet rundt dette feltet er positivt. For dem det rammer er det jo dramatisk, og med mer forskning så håper vi det kan øke overlevelsen, sa Danielsen.

Noe av det elektroniske utstyret er allerede kjøpt inn. Videre er det engasjert en kunstner til å utforme nye tegninger på dørene inn til rommene, og mer er under planlegging.

De syv syklistene som startet på Lindesnes var Rune Rørvik, Øystein Dahl, Helge Sortland, Ove Fuglestveit, Olav N. Birkeland, Øyvind Vaagland Reiten og Runar Skuggevik. Det var kun Dahl og Fuglestveit som fremdeles var på sykkelen da målstreken ble passert fire døgn senere.

Men da med et formidabel pengepott og en imponerende rekord i historieboken.