Starter vaksineringen av sykehusansatte

Sykehuset starter koronavaksineringen av utvalgte ansattegrupper ved Sørlandet sykehus. Først ute var sykepleier i akuttmottak Sørlandet sykehus Arendal, Margareth Anker.

Smittevernoverlege Trine Nordstrøm ved Sørlandet sykehus HF setter her den første vaksinedosen på sykepleier i akuttmottak Sørlandet sykehus Arendal, Margareth Anker.

- Jeg er ubeskrivelig takknemlig for å få covid-vaksinen. Dette året har jeg kjent på frykten for å få covid-19, ettersom jeg står i førstelinja i akuttmottak og på intensiv. I dag er jeg lettet, vaksinen gjør at jeg føler meg tryggere når jeg går på jobb, sier Margareth Anker.

Sørlandet sykehus har fått tildelt et antall vaksinedoser som gjør det mulig å vaksinere cirka 800 ansatte mot covid-19. Disse får begge vaksinedosene.

Sykehuset følger Folkehelseinstituttets retningslinjer. Dette betyr at ansatte som er særlig utsatt for smitterisiko fra pasienter og som i tillegg er vanskelige å erstatte, vil bli prioritert.


- Helsepersonell vaksineres for å redusere risikoen for at helsetjenesten svikter. Vi vet ikke hvorvidt sykehusene fremover vil bli tildelt flere øremerkede vaksinedoser, så vi har nå prioritert hardt mellom de rundt 6000 medarbeiderne som har pasientkontakt, sier fagdirektør Susanne Hernes.

Jeg er ubeskrivelig takknemlig for å få covid-vaksinen. Dette året har jeg kjent på frykten for å få covid-19, ettersom jeg står i førstelinja i akuttmottak og på intensiv. I dag er jeg lettet, vaksinen gjør at jeg føler meg tryggere når jeg går på jobb.

 

Margareth Anker, sykepleier i akuttmottaket

Vaksinasjonsdosene er fordelt på alle klinikkene i foretaket, og vil foregå i de neste ukene.

- Vaksinenes første dose settes denne og neste uke, og den siste dosen etter tre uker som foreskrevet, sier Hernes.

Vaksinering av ansatte ved Sørlandet sykehus.

Her blir Olav Søvik vaksinert av Alf Frode Eriksen på intensiv SSK.