ABUP Akuttambulant enhet, Kristiansand

Har du behov for øyeblikkelig hjelp, for å møtes oftere eller få en tettere oppfølging? Ta kontakt med din faste behandler eller den som har henvist deg til ABUP. Dersom du ikke er pasient i ABUP eller ikke er henvist hit, tar du kontakt med en voksen du stoler på, enten i din familie, på skolen eller legen din/Barneverntjenesten. De kan hjelpe deg med å komme i kontakt med oss. Vi reiser ofte ut og treffer ungdom i nærmiljøet, men det er også mulig å treffes i våre lokaler på Eg. Vi kan komme hjem til deg, på skolen, på kafe eller et annet sted vi avtaler. Vi ønsker å være sammen med deg, og vi vet at for noen er det lettere å snakke mens man tar en kjøretur, går en tur i skogen eller sitter på kafe og ser på folk og livet i gatene utenfor.

Les mer om ABUP Akuttambulant enhet, Kristiansand

ABUP Akuttambulant enhet, Kristiansand

Når det er krise må det skje noe nå! Opplevelsen av krise betyr at noe kan gå forferdelig galt, men det kan også bety en mulighet for pause fra noe som er vanskelig, og så starte på nytt. Abup kan stille opp på kort varsel når det er noe som haster. Det viktigste er å høre hva du tenker og føler når det er krise.
Hva er god hjelp for deg, akkurat nå? Hvem kan hjelpe for å skape mening i noe du ikke forstår? Hva skal til for at du kan sortere egne tanker og følelser i situasjonen? Slike spørsmål vil vi finne ut av sammen.

Ofte er det god hjelp å snakke med andre som kjenner deg godt og som du stoler på. Da kan vi invitere folk fra nettverket ditt til å delta i samtaler. Noen ganger har krisen oppstått i samspill med andre. Når det handler om overgrep, vold eller omsorgssvikt vil vi være med å sørge for nødvendig beskyttelse mot nye krenkelser.

Akutt
Akutteamet jobber med øyeblikkelig hjelp-saker. Dette er ofte selvmordsvurderinger og andre krisesituasjoner som krever raskt kontakt. Vi har et slikt tilbud fra kl. 08.00 – 15.30. Resten av døgne må legevakten kontaktes.
Det er personale på jobb frem til kl. 22.00 (kun i Kristiansand i helgene). Dette er rutinerte terapeuter som kan hjelpe våre samarbeidspartnere med eventuelle vurderinger etter ordinær åpningstid. Målsettingen er å gi et bedre tilbud til de ungdommene som er i akutt krise, men der det vurderes at innnleggelse ikke er det mest hensiktsmessige. Vi jobber også med å få kortere innleggelser, samt deltakelse fra ambulante terapeuter for å gi en god ramme for overføring til hjemmet etter en innleggelse. Teamet jobber i nært samarbeid med Ungdomsklinikken med pasienter som ellers kunne blitt innlagt.

Innleggelse
I noen faser av livet kan allikevel en innleggelse være det som er riktig og god løsning for akkurat den ungdommen, og da tilbys det innleggelse ved Ungdomsklinikken i Arendal.

Kontaktinformasjon

Telefon
90 61 06 00
E-post
Postadresse
Postboks 416, 4604 Kristiansand
Egsveien 100, bygg 21
Besøksadresse
Egsveien 100, bygg 21(Kart)
Egsveien 100, 4615 Kristiansand
Telefon
38 03 86 40
E-post

Praktisk informasjon

Avbestille/endre time

Passer ikke timen? Du kan endre/avbestille timen ved å kontakte avdelingen hvor du har fått timeavtale eller ringe sentralbordet på telefon: 90 61 06 00

Barn og unge i familien?

Barn og unge påvirkes når noen i familien er syke og trenger å forstå hva som skjer. Det kan være at du selv er pasient, pårørende eller at du er forelder til syke barn med søsken. Vi på sykehuset skal bidra til at barn og unge i din familie blir godt ivaretatt.

Barn som pårørende

Fotografering, filming og lydopptak

Mange pasienter og pårørende ønsker å ta bilde/video eller blogge fra tiden på sykehuset. Det er det selvsagt anledning til, så lenge du tar hensyn til andre pasienters og ansattes personvern.

Her er et par gode råd for bruk av sosiale medier til deg som er pasient eller pårørende:

  • Ta hensyn til andre. Du må ha samtykke dersom du vil ta bilder eller video av pasienter eller ansatte. Alle pasienter har krav på privatlivets fred når de er på sykehus.
  • Det er foreldre/foresatte som avgjør om du kan ta bilder av barn eller publisere bilder av barna deres på nett. Foreldre skal ta hensyn til hva som er best for barnet. Når barnet er fylt 12 år skal det legges stor vekt på hva barnet mener. Når barnet er fylt 15 år, avgjør det selv om det er greit å bli tatt bilde av og om det eventuelt skal publiseres.
  • Husk at ansatte også skal gi sin tillatelse dersom du vil publisere bilder du har tatt av dem.
  • Du bør fjerne innhold du har publisert dersom den det gjelder ber deg om det. Har andre lagt ut bilder av deg på internett uten tillatelse kan du be vedkommende slette det. Hvis du ikke blir hørt kan du ta kontakt med: www.slettmeg.no.

Lydopptak
Det er ikke ulovlig å gjøre opptak av samtaler du selv tar del i til privat bruk. Publisering og deling krever derimot samtykke fra den man har samtale med. Hemmelige opptak av samtaler du selv ikke deltar i er ulovlig.

Har du vært i utlandet?

​Har du arbeidet i helsevesenet eller mottatt helsehjelp utenfor Norden i løpet av det siste året? Det kan for eksempel være innleggelse på sykehus, omfattende poliklinisk behandling eller besøk hos tannlege. Da må fastlegen din teste deg for bakterier som er motstandsdyktige mot antibiotika (for eksempel MRSA). Be fastlegen sende deg prøvesvaret før timen hos oss og ta det med når du kommer på sykehuset.

Parkering

Alle som ønsker å parkere på sykehusets område må løse ut billett ved ankomst. Følg skilting og les anvisning på betalingsautomatene.

På sykehuset i Arendal og Kristiansand er det mulig å betale parkering med EasyPark (mobilløsning). Kort eller mynt på øvrige steder. Se skilting for både betalingsmuligheter og tidsbegrensning.

For el-biler gjelder følgende:
Arendal: Elbiler kan stå gratis på områder skiltet maks 1, 2 eller 3 timer. På andre områder må det betales avgift fra første time.
Kristiansand: Elbiler betaler avgift fra og med første time.
Flekkefjord: Fritak for avgift.

Det er begrenset antall ladestasjoner på sykehuset. Du kan derfor ikke basere deg på å få ladet bilen mens du er inne som pasient eller besøkende.

Blodgivere parkerer gratis på sykehuset. Nærmere informasjon fås i blodbanken.

Gyldig HC-kort gir gratis parkering utenfor bom. I tillegg er det anviste HC-plasser i nærheten av
hovedinngangene. HC-biler er fritatt fra tidsbegrensning dersom ikke annet er angitt på skilt.

Tolk/Interpreter

​Hvis du trenger tolk, må du gi beskjed til sykehuset om dette i god tid før timen. Ugifter til tolken dekkes av helsetjenesten. Helsenorge.no

Patients not fluent in Norwegian are entitled to an interpreter. Helsenorge.no/interpreter

Fant du det du lette etter?