Ved DPS Østre Agder er vi opptatt av å få til et godt samarbeid og medvirkning i vårt pasientarbeid. Sammen med deg som pasient ønsker vi å finne fram til gode løsninger og helsevalg. Vi tror på at dine egenskaper og ressurser kan være avgjørende i din tilfriskning. Våre tjenester tar derfor utgangspunkt i en recoveryorientert tilnærming. Det betyr at vi ønsker å ha et tydelig mestringsfokus når vi samarbeider med våre pasienter. Våre behandlingsmetoder er basert på likeverd, respekt og medvirkning for at du som pasient skal kjenne på at du har en viktig rolle i din egen tilfriskning.
Henvisninger
Alle henvisninger må gå via fastlege og sendes til DPS Østre Agder, hovedsakelig elektronisk.
Felles postadresse for alle henvisninger per brev til voksenpsykiatrien i Østre Agder er:
Sørlandet sykehus HF
DPS Østre Agder
Postboks 416
4604 Kristiansand
Henvisninger behandles innen 10 virkedager av avdelingens vurderingsteam.
Pasienter får vanligvis beskjed om første time i svarbrevet.
Samtaler hos oss kan gjennomføres som videosamtale, telefonsamtale eller som før, ved oppmøte. Du velger hva som passer best for deg.
Til deg som pårørende
Når pasienten er til utredning/behandling hos oss, er det viktig at du som pårørende er involvert i behandlingsprosessen.
Det kan for eksempel være:
- mulighet til å formidle informasjon som kan være sentral i behandlingen
- pårørendesamtaler underveis i behandlingen
- en arena hvor du kan sette ord på dine tanker og følelser
- råd og veiledning om hvor pårørende og barn som pårørende kan henvende seg for å få hjelp
Vi innhenter samtykke fra pasienten på hvorvidt vi kan ha dialog med deg som pårørende. Dersom samtykke gis ønsker vi å involvere deg så tidlig som mulig i behandlingen.
I de første samtalene lager vi en utredning- og behandlingsplan. Planen er styrende for behandlingen, og utarbeides i samarbeid med pasienten, ansvarlig behandler og eventuelt pårørende. Utredning- og behandlingsplanen kan oppdateres og endres underveis i behandlingen. Dette vil du i så fall bli informert om.
Pårørende står sentralt når pasienten skrives ut. Derfor er det viktig at du er kjent med planlagt utskrivelsesdato, hva som er gjort under innleggelsen, og hva som er planlagt av videre oppfølging.
Alle pasientene utarbeider en kriseplan under oppholdet. Kriseplanen er ment som et hjelpemiddel og skal bidra til at pasienten lettere kjenner igjen tegn på at ting begynner å bli vanskelige, og hvilke tiltak som da kan iverksettes. Det er viktig at pårørende gjøres kjent med innholdet og sin rolle i kriseplanen.
Pasienter som har barn eller søsken under 18 år, har
barn som pårørende. Barn som pårørende får tilbud om å komme til oss for en samtale med en eller flere av våre dyktige miljøterapeuter.
Vi håper vi kan få til et godt samarbeid med deg som pårørende, og ønsker deg velkommen til å ta kontakt dersom du lurer på noe, eller har noe du ønsker å formidle.