Velkommen til døgnenheten
Til informasjon
I spesialisthelsetjenesten har vi et recoveryorientert fokus som betyr at du som pasient skal være med å ha innflytelse og påvirkning, samt være delaktig og aktiv i egen behandling og målsetting. Det handler om mestring og bruk av egne ressurser. «Ingen beslutning om meg uten meg» er et viktig begrep i recovery-tenkningen. I innkomstsamtalen utarbeides en egen utrednings- og behandlingsplan med mål, tiltak og antatt varighet for oppholdet.
Behandlingen består ofte i:
- Utredning/kartlegging
- Psykoedukasjon, og ressurskartlegging
- Veiledning og mål om bedring av psykisk tilstand
- Miljøterapeutiske tilnærminger gjennom å delta i postens rutiner og ukeprogram
- Samarbeid med pårørende
- Samarbeid med førstelinjetjenesten eks psykisk helse
- Medikamentell behandling, og medisinjustering/gjennomgang
Postens rutiner Du får individuelle samtaler med din behandler, psykiater, lege eller psykolog og primærkontakter. Miljøpersonalet har ansvar for oppfølging, og gjennomføring av den miljøterapeutiske behandlingen. Avhengig av den enkeltes problemstilling og behandlingsmål vil vi benytte ulike former for terapi, øvelser og oppfølging. Det er daglige fellesturer i nærområdet, mulighet for veiledning og trening i treningsrom og gymsal med treningsterapeut, og mulighet for varmtvannsbasseng. Vi tilbyr også musikk-lyttegruppe, kreativ gruppe, samtale gruppe, samt mulighet for å delta på fellessamlinger på enkelte kvelder.
Fysisk aktivitetVed døgnenheten er fysisk aktivitet en viktig del av behandlingen. Her er egen treningsterapeut som har ansvar for å kartlegge, tilpasse og gjennomføre fysisk aktivitetstilbud. Vi har et fast program bestående av ulike fellesaktiviteter som turer, bassengtrening, sirkeltrening og ballspill. Vi har også et eget treningsrom med mulighet for kondisjons- og styrketrening. Vårt ønske er å gi deg økt innsikt og motivasjon ved å være i fysisk aktivitet. Vårt mål er at du skal få en positiv opplevelse, økt mestringsfølelse og bevegelsesglede.
Du finner mer informasjon om pasientreiser og hva du bør ha med deg under praktisk informasjon lenger ned på siden.
Henvisninger
Alle henvisninger sendes til DPS Østre Agder, hovedsakelig elektronisk.
Felles postadresse for alle henvisninger per brev til voksenpsykiatrien ved DPS Østre Agder er:
Sørlandet sykehus HF
DPS Østre Agder
Postboks 416
4604 Kristiansand
Henvisninger behandles innen 10 virkedager av avdelingens vurderingsteam.
Pasienter får vanligvis beskjed om første time i svarbrevet.