Mammografiscreeningen i Agder

Kvinner mellom 50 og 69 år i Norge inviteres hvert annet år til mammografiscreening i regi av det nasjonale Mammografiprogrammet. Brystkreft er den kreftformen som rammer flest kvinner. Målet med undersøkelsen er å redusere dødeligheten av brystkreft blant kvinner som inviteres. Det er Brystdiagnostisk senter (BDS) i Kristiansand, som har ansvar for mammografiscreeningen i Agder.

Les mer om Mammografiscreeningen i Agder

Mammografiscreeningen i Agder

Oppmøtested:
Vi utfører mammografiscreening ved tre ulike steder i Agder. Hvor du skal møte, står i innkallingen du har mottatt. Kontaktinformasjon er den samme, uansett oppmøtested. 

Kristiansand

Oppmøtested: Andreas Kjærsvei 79, 4615 Kristiansand. Mammografihuset. 
Åpent: de aller fleste hverdager.
Ankomst med bil: Avkjørsel til venstre før Sørlandet sykehus. Følg alleen oppover til du ser skilt til mammografiscreeningen til høyre. Parkering på P-plassen (kun kontant betaling).
Ankomst med buss nr. 10, fra Henrik Wergelandsgate. Se www.akt.no for rutetider. Avgang på stoppested «Egshaugen». Gangavstand ca. 150 meter mot alleen og inn til venstre. Se skilting.

Arendal 
Oppmøtested: Radiologisk avdeling, Sykehusveien 1, 4838 Arendal.
Åpent: mandag, tirsdag og torsdag.


Flekkefjord 
Oppmøtested: Til venstre, rett etter sykehusets hovedinngang i Engvald Hansens vei 6, 4400 Flekkefjord. 
Åpent: Onsdager og torsdager i oddetallsuker. 

Pasientreiser
Mammografiscreening dekkes ikke av Pasientreiser.
 
Egenandel
Det er en egenandel på 250 kroner for mammografiscreening, dette beløpet inkluderer også en eventuell etterundersøkelse på sykehuset i Kristiansand. 

Fritt sykehusvalg
Mammografiscreening er et samarbeid med Kreftregisteret og innebærer at du må ta undersøkelsen i det fylket du bor. Du kan ikke ta tatt bildene i et annet fylke eller benytte fritt sykehusvalg. i dette tilfelle.

Svar på undersøkelsen:
Alle som er til mammografiscreening vil i løpet av 2-6 uker enten:

Få brev/Digipost fra Kreftregisteret om normale funn (fastlegen får ikke svar på denne undersøkelsen).
Motta et innkallingsbrev med time til etterundersøkelse hos BDS i Kristiansand, da det er behov for en nærmere undersøkelse.

Etterundersøkelse
Etterundersøkelser utføres kun ved Brystdiagnostisk senter i Kristiansand.

Du kan lese mer om mammografiprogrammet her.

Kontaktinformasjon

Oppmøtested
Vi utfører mammografiscreening ved tre ulike steder i Agder. Se våre besøksadresser med kart. Du vil få opplyst hvor du skal møte i innkalleelsesbrevet ditt. Kontaktinformasjonen vår er den samme, uansett oppmøtested.
Telefon
38 07 39 67 Telefonens åpningstid er: 08.30 til 11.00
E-post
Besøksadresser og praktisk informasjon
Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.