Regionalt senter for intensiv barnehabilitering (RIB)

Vi tilbyr fem ulike intensive og målrettede behandlings- og opptreningstilbud til barn og unge under 18 år med medfødte og/eller ervervede hjerneskader. Fire av tilbudene er gruppebaserte, vanligvis med en gruppestørrelse på 4-6 barn. Inkludert i tiltakene er informasjons- og kunnskapsoppdatering til dere foreldre, bistand til egen livsmestring og veiledning i trening og stimulering av barnet deres. Tiltakene skjer i samarbeid og dialog med hjelpeinstansene i barnets hjemkommune og barnets lokale habiliteringstjeneste (HABU).

Les mer om Regionalt senter for intensiv barnehabilitering (RIB)

Regionalt senter for intensiv barnehabilitering (RIB)

Vi vektlegger gjensidig kompetanse- og erfaringsoverføring i alle våre habiliteringstilbud. RIB gir primært tilbud til barn og unge i Helse Sør Øst. Er det ledige plasser, tar vi imot barn fra hele landet.

Mer om oss

Ved ankomst

Vennligst registrer deg i vår ekspedisjon ved oppmøte. Dersom du har behov for bekreftelse på at du har vært til konsultasjon på HABU, ta kontakt med ekspedisjonen.

Parkering

Vi disponerer kun to oppmerkede parkeringsplasser utenfor HABU-bygget. Disse er forbeholdt konsultasjoner hvor barnet er med.

For øvrig gjelder generelle regler for parkering på sykehusområdet.

Familiehuset

RIB tilbyr mulighet for overnatting i vårt familiehus. Familiehuset ligger i tilknytning til HABU/RIB og har to leiligheter og fire familierom som kan benyttes gratis under opphold.

Alle rommene i familiehuset har eget bad med dusj og har kokemuligheter. Det er også internettilgang, telefon, TV/Radio og kjøleskap. På dagtid er det tilgang til vaskemaskin, tørketrommel og strykejern. Sengetøy og håndklær følger med.

I tilknytning til familiehuset er det et tilrettelagt uteområde med lekeapparater.

Har du behov for overnatting under oppholdet kan du kontakte HABUs ekspedisjon (se vår kontaktinformasjon).

Kontaktinformasjon

Oppmøtested
HABU's lokaler, bygg 41 på Eg. Ligger på venstre side etter at du har passert gjennom det gule administrasjonsbygget.
Telefon
38 07 43 95
E-post
Postadresse
Postboks 416, 4604 Kristiansand
Egsveien 100, bygg 41
Besøksadresse
Egsveien 100, bygg 41(Kart)
Egsveien 100, 4615 Kristiansand
Telefon
906 10 600
E-post

Pasientreiser

​Du kan ha rett til å få dekket nødvendige utgifter når du skal reise til og fra behandlingsstedet. Du skal i utgangspunktet bruke kollektivtransport, og du må betale en egenandel. For å få tilbake penger du har lagt ut for reisen, må du fylle ut et reiseregningsskjema og sende det til Pasientreiser.

Praktisk informasjon

Avbestille/endre time

Passer ikke timen? Du kan endre/avbestille timen på nett. Gå til MinJournal. Du vil deretter motta et nytt innkallingsbrev i posten.

Barn og unge i familien?

Barn og unge påvirkes når noen i familien er syke og trenger å forstå hva som skjer. Det kan være at du selv er pasient, pårørende eller at du er forelder til syke barn med søsken. Vi på sykehuset skal bidra til at barn og unge i din familie blir godt ivaretatt.

Barn som pårørende

Kontaktlege

​Hvis du har en alvorlig sykdom som skal behandles eller følges opp over en viss tid, kan du ha rett til å få tildelt en kontaktlege i spesialisthelsetjenesten.

Kontaktlege i spesialisthelsetjenesten er en ordning som skal sørge for at oppfølgingen av deg som pasient blir bedre, tryggere og mer effektiv. Kontaktlege er en rett for deg som pasient og en plikt for spesialisthelsetjenesten.

Kontaktlegens oppgaver

Kontaktlegen har et særlig ansvar for å følge deg opp under behandling eller oppfølging i spesialisthelsetjenesten. Oppgavene til kontaktlegen er å:

  • være din faste medisinskfaglige kontakt gjennom hele pasientforløpet
  • være involvert i behandlingen eller oppfølgingen av deg
  • holde seg informert om status i behandlingen din
  • bidra til at pasientforløpet går som planlagt
  • ta kontakt med aktuelt personell / behandlingsenhet dersom det er utfordringer med pasientforløpet ditt
  • informere deg og pårørende
  • være tilgjengelig for deg og helsepersonell i medisinske spørsmål
  • kontaktlege erstatter ikke din fastlege

Veileder for kontaktlege i spesialisthelsetjenesten

 

Parkering Habu og RIB

Du må kjøpe billett ved ankomst for å parkere på sykehusområdet. Følg skilting og les anvisning på betalingsautomatene.
To ukers P-kort kan kjøpes hos vekter ved sykehusets hovedbygg. Det er også mulig å betale med EasyPark (mobilløsning), kort eller mynt. Se skilting for både betalingsmuligheter og tidsbegrensning.

For el-biler gjelder følgende: Elbiler betaler avgift fra og med første time.

Gyldig HC-kort gir gratis parkering.  
Ved inngang til HABU bygg er det tre HC-plasser og flere ordinære P-plasser. HC-biler er fritatt fra tidsbegrensning dersom ikke annet er angitt på skilt.

Pleiepenger

​Pleiepenger skal erstatte tapt arbeidsinntekt når du har omsorg for et barn som trenger kontinuerlig tilsyn og pleie på grunn av sykdom eller skade. Les mer om blant annet pleiepenger, hjelpe- og grunnstønad og Folketrygdens ytelser hos NAV.

Tolk

​Hvis du trenger tolk, må du gi beskjed til sykehuset om dette i god tid før timen. Ugifter til tolken dekkes av helsetjenesten. Patients not fluent in Norwegian are entitled to an interpreter. Helsenorge.no

Trådløst internett

​Alle besøkende kan bruke gratis trådløst internett på sykehuset. Se etter SykehusGjest på ditt nettverk og følg anvisningen for pålogging.

Finner du ikke nettverket, befinner du deg i et område som ennå ikke er utbygd.

Vannkoppsmitte

​Dersom barnet har vært utsatt for vannkoppesmitte, eller har vannkopper, ber vi deg ta kontakt. Tildelt time/innleggelse må da utsettes. Dette gjelder også dersom du skal på besøk i barne- og ungdomsavdelingen. For noen av våre pasienter kan vannkoppesmitte være farlig.

Cerebral parese - CP skolehttps://sshf.no/behandlinger/cerebral-parese-cp-skoleCerebral parese - CP skoleCCerebral parese - CP skoleCerebral parese - CP skoleCerebral parese - CP skoleCerebral parese - CP skole
Intensiv trening av hukommelse og oppmerksomhet AMAT-Chttps://sshf.no/behandlinger/intensiv-trening-av-hukommelse-og-oppmerksomhet-amat-cIntensiv trening av hukommelse og oppmerksomhet AMAT-CIIntensiv trening av hukommelse og oppmerksomhet AMAT-CIntensiv trening av hukommelse og oppmerksomhet AMAT-CIntensiv trening av hukommelse og oppmerksomhet AMAT-CIntensiv trening av hukommelse og oppmerksomhet AMAT-C
OK Brain!https://sshf.no/behandlinger/ok-brainOK Brain!OOK Brain!OK Brain!OK Brain!OK Brain!
PIH CP-starthttps://sshf.no/behandlinger/pih-cp-startPIH CP-startPPIH CP-startPIH CP-startPIH CP-startPIH CP-start
PIH Multihttps://sshf.no/behandlinger/pih-multiPIH MultiPPIH MultiPIH MultiPIH MultiPIH Multi

Fant du det du lette etter?