Strålepoliklinikken, Kristiansand

Strålepoliklinikken gir både kurativ og palliativ strålebehandling. Strålebehandling brukes for å helbrede kreftsykdom og for å forebygge eller lindre plagsomme symptomer pasienter får som følge av kreftsykdom. Ca. 90% av alle behandlinger tilbys ved SFK, mens sjeldne diagnoser behandles ved Oslo universitetssykehus.

Les mer om Strålepoliklinikken, Kristiansand

Strålepoliklinikken, Kristiansand

Strålebehandlingen blir planlagt og gjennomført i et tverrfaglig samarbeid mellom lege, medisinsk fysiker og stråleterapeut. Vi behandler pasienter med ulike kreftdiagnoser. Dersom du ikke er innlagt på sykehuset i behandlingsperioden får du jevnlig oppfølging og kontroll hos lege og sykepleier hos oss.

Behandling:

Du får behandling hver dag, unntatt helgene og helligdager. Hvert oppmøte tar 10–20 minutter. Denne tiden inkluderer både innstillinger og kontroller som må gjøres i forkant av behandlingen, selve strålingen tar bare noen få minutter. Ved hvert oppmøte vil det bli tatt bildekontroller på behandlingsapparatet. Disse bildene viser ikke hvordan sykdommen blir påvirket av behandlingen, men er en viktig kvalitetskontroll for å sikre at behandlingen blir gitt på rett sted.

I forbindelse med strålebehandlingen vil kroppen reagere på stråling i større eller mindre grad. De fleste reaksjonene er lokale og varierer fra person til person. Du vil motta et informasjonsskriv når du møter til planlegging av behandlingen som vil informere deg om hvilke reaksjoner som du muligens kan oppleve i behandlingsperioden.

Røyking vil forverre eventuelle bivirkninger og redusere effekten av strålebehandlingen. Vi anbefaler deg derfor på det sterkeste at du slutter å røyke, spesielt i perioden du går i behandling. Dersom det er vanskelig for deg å slutte med å røyke er det viktig at du tar det opp med legen.

Spør alltid personalet om noe er uklart. Vi er her for å hjelpe deg!

Kontakt

Oppmøtested
Senter for kreftbehandling. Bygg 43 ved Kristiansand legevakt. Meld deg i skranken når du kommer.
Telefon
38146600
mandag 08.00-15.30
fredag 08.00-15.30
E-post
Postadresse
Postboks 416, 4604 Kristiansand
Egsveien 100, bygg 43
Besøksadresse
Egsveien 100, bygg 43(Google maps)

Pasientreiser

​Du kan ha rett til å få dekket nødvendige utgifter når du skal reise til og fra behandlingsstedet. Du skal i utgangspunktet bruke kollektivtransport, og du må betale en egenandel. For å få tilbake penger du har lagt ut for reisen, må du fylle ut et reiseregningsskjema og sende det til Pasientreiser.

Praktisk informasjon

Apotek

​​I sykehusapoteket i Kristiansand kan du levere resepter og kjøpe apotekvarer.

Du finner oss i 1. etasje i hovedbygget, like ved inngangen.
Åpent alle hverdager fra klokken 09.00-16.00.

Besøkstider

​Besøkstidene varierer ved de ulike avdelingene. Sjekk avdelingen du har fått time hos for nærmere informasjon. Du finner oversikt over sykehusets avdelinger her.

Endring/avbestille time

Passer ikke timen? Du kan endre/avbestille timen på nett. Gå til MinJournal.

Frisør

Vår frisør holder til i tredje etasje i sykehusets hovedbygg og er åpen for alle. Ved behov kan frisøren komme til avdelingen. Frisøren tilpasser også parykker. Telefon: 38 07 13 50. Se www.ledigtime.no for bestilling av time.

Kapell/stillerom

​Av og til trenger vi et rom for ettertanke, hvile og meditasjon. Vi har tre slike rom tilgjengelig for deg og dine pårørende. Rommene er åpne for alle uansett livssyn og tro.

I Arendal finner du sykehusets stillerom/kapell i kjelleretasjen i hovedbygget. I Kristiansand ligger det døgnåpne rommet i første etasje i hovedbygget, inngang nord. I Flekkefjord ligger kapellet ved parkeringsplassen til venstre for hovedinngangen.

Det er også mulighet for å holde minnestund i kapellet ved dødsfall. Dette ordnes ved at du tar kontakt med sykehusprestene.

Eg kirke i Kristiansand står åpen alle hverdager mellom klokken 08-18, for de som ønsker et rom for stillhet og refleksjon. Åpent fra 10-18 i helgen.

Røykfritt sykehus

Røyking kan føre til ubehag for andre. Takk for at du viser hensyn og bidrar til at Sørlandet sykehus er et røykfritt sykehusmiljø.

Servicetorget

​​Servicetorget i Kristiansand ligger rett ved hovedinngangen. Her kan du henvende deg med spørsmål om din avtale ved sykehuset.

Åpningstider:
Hverdager: 07.30-21.00.
Lørdager, søndager og helligdager: 08.00-21.00.

Sykehusprestene

​Trenger du noen å snakke med? Våre sykehusprester har lang erfaring i å møte mennesker i ulike livssituasjoner. De møter deg på dine premisser uavhengig av tro, livssyn og livsholdning. Sykehusprestene er tilgjengelig hele døgnet, hele uken, for pasienter, pårørende og ansatte.

Ønsker du å komme i kontakt? Da kan du be sykehuspersonalet om hjelp, eller ringe sentralbordet på telefon: 03738

Sykehusprestene formidler også kontakt til andre tros- og livssynssamfunn.

Trådløst internett

​Alle besøkende kan bruke gratis trådløst internett på sykehuset. Se etter SykehusGjest på ditt nettverk og følg anvisningen for pålogging.

Finner du ikke nettverket, befinner du deg i et område som ennå ikke er utbygd.

Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.