Bli blodgiver

Informasjon til blodgivere

Det finnes ingen erstatning for blod. Blod er et levende materiale og kan ikke fremstilles kunstig – det må gis. Mange pasienter kan ikke overleve uten blodoverføring. De er avhengig av hjelp fra blodgivere.

Hvem kan bli blodgiver

For å bli blodgiver må du være mellom 18 - 60 år, være frisk og ikke tilhøre risikogrupper.

 Les mer om hvem som kan bli blodgiver

Meld deg som blodgiver

Du kan melde deg som blodgiver på GiBlod.no. Her velger du giversted (Arendal, Flekkefjord, Kristiansand eller Mandal). Deretter vil blodbanken ta kontakt med deg.

Du kan også ta direkte kontakt med blodbanken:

Arendal:
37 01 42 94

Flekkefjord:
38 32 71 72 / 38 32 71 71

Kristiansand/Mandal:
38 07 34 82 / 38 07 34 84

Parkering

Du kan parkere gratis ved alle våre tappesteder når du skal gi blod.

Arendal
Blodgivere kan parkere gratis med blodbankens parkeringskort på alle avgiftsbelagte parkeringsplasser på sykehusets område, samt på blodbankens egen parkeringsplass. I tillegg kan parkeringshuset benyttes – ta med parkeringslappen til  blodbanken for stempling.

Flekkefjord
Blodgivere har adgang til parkering i bakgården ved akuttmottaket. Husk å hente parkeringsbevis i ekspedisjonen i akuttmottaket.

Kristiansand
Blodgivere har rett til å parkere på alle avgiftsbelagte parkeringsplasser på sykehusets område. Parkeringslappen tas med til blodbanken og registreres etter tapping av blodbankens personale. Parkeringslappen er gyldig 30 minutter etter registrering.

Mandal
Blodgivere kan parkere gratis utenfor sykehuset på oppmerkede plasser eller på parkeringsplass ved kirken. Utlegg for parkering i parkeringshus (En time på plan tre) refunderes med kroner 10 i blodbanken.


 

Ny som blodgiver?

Les vår informasjonsbrosjyre