Fordelen med videokonsultasjon er at du slipper å dra til sykehuset når det ikke er nødvendig. Ved behov for undersøkelser eller inngrep som krever oppmøte, må du til sykehuset.
Foreløpig tilbyr ikke alle våre poliklinikker/avdelinger videokonsultasjoner. Spør behandleren din om neste konsultasjon kan gjøres på video om du selv ønsker dette.
Tekniske forutsetninger for å kunne delta på videokonsultasjoner
Du må ha en mobiltelefon, nettbrett eller PC med kamera og mikrofon som er koblet til internett.
Internettforbindelsen må være stabil (WIFI/4G). Fast nett-tilkoplet PC er ønskelig, der det er mulig.
Chrome nettleser. Safari for IOS (Apple) enheter.
Pexip er tilgjengelig som applikasjon i AppStore. Applikasjonen skal ikke brukes da den ikke leder til Norsk Helsenett.
Kostnader
Videokonsultasjoner er sidestilt med fysisk oppmøte hos behandler. Du mottar faktura for
egenandelen som ved fysisk oppmøte.
Taushetsplikt og personvern
På samme måte som ved fysisk oppmøte, vil Helsepersonell- og Pasientrettighetslovens regler om taushetsplikt være styrende for videokonsultasjonen og behandling av informasjon under samtalen. Relevante og nødvendige helseopplysninger blir journalført på lik linje som om samtalen foregår ansikt til ansikt eller i telefon.
Behandler må ha muntlig samtykke fra deg for å kunne benytte videokonsultasjoner. Samtykket blir dokumentert i journal. Du kan trekke det tilbake når som helst, uten å måtte oppgi årsak, og uten at det går ut over behandlingen din. For å trekke tilbake ditt samtykke gir du beskjed og avslutter samtalen. Kontakt deretter sekretær ved aktuell klinikk og avtal alternativ konsultasjonsform.
Av sikkerhetsmessige årsaker brukes låsbare møterom i Norsk Helsenett. Løsningen benytter en kryptert linje, og lyd /bilde blir ikke lagret hverken på internett eller på våre servere. Egne opptak bør opplyses om ved samtalens start. Det vil heller ikke være mulig å sende tekstmeldinger («chat») i løsningen.
Du har på visse vilkår rett til innsyn, retting og sletting av opplysninger fra samtalen som eventuelt blir lagret i journalen din. Rettslig grunnlag for behandling av helseopplysninger er personopplysingslova § 1, jf. personvernforordninga art. 6 (1) bokstav b, c og f, jf. art. 9 (2) bokstav a og h. Dataansvarlig for personopplysninger er administrerende direktør ved helseforetaket.
Ved spørsmål kan personvernombudet kontaktes via e-post til:
Sørlandet sykehus HF: postmottak@sshf.no
Nærmere informasjon om hvordan personopplysningene dine vil bli behandlet, står i personvernerklæringen vår. https://sshf.no/om-nettstedet/personvern