Atrieflimmerstudien
En av tre 55-åringer kan forvente å utvikle hjerteflimmer, eller atrieflimmer. Nå inviterer Sørlandet sykehus deg til å delta i en omfattende studie for å kartlegge ulike omfang av atrieflimmer i Norge.
Om studien
Hjerterytmeforstyrrelser er vanlig. Hjerteflimmer eller atrieflimmer (AF) er den vanligste rytmeforstyrrelsen. Ubehandlet atrieflimmer medfører økt risiko for blant annet hjertesvikt og hjerneslag. Gjennom denne studien ønsker vi å undersøke hvor vanlig det er med atrieflimmer, hvem som har atrieflimmer uten å vite om og om atrieflimmer kan påvises ved selvtesting.
Hjerterytmeforstyrrelser er vanlig
Atrieflimmer (AF) eller hjerteflimmer er den vanligste rytmeforstyrrelsen. Rundt 150 000 nordmenn har atrieflimmer. Totalt i Europa har cirka 6 millioner mennesker atrieflimmer. Atrieflimmer gir ikke alltid symptomer, og opptil 1 av 3 med atrieflimmer har tilstanden uten å vite om det.
AFstudien vi kunne bidra til bedre kunnskap om atrieflimmer og forebygging av hjerneslag i fremtiden. Studien er godkjent av Regional komité for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk.
Les mer om studien på https://afstudien.no/
Vitenskapelig tittel
Påvisning av ikke-erkjent atrieflimmer
Les mer om studien
Prosjektside i Cristin (Current research information system in Norway)Informasjon om deltakelse
Rekrutteringen er avsluttet
Hvem kan delta?
- Må du være over 65 år
- Ikke ha kjent atrieflimmer
- Ha tilgang til en smarttelefon
Hva innebærer studien?
Nyutviklet norsk hjertesensor
Alle som deltar i studien får tilsendt en nyutviklet norsk medisinsk sertifisert hjertesensor (www.ecg247.no). Sensoren er utviklet fra Sørlandet sykehus og Universitetet i Agder. Sensoren klistres over brystbenet (bilde) og benyttes i opptil to uker. Hjertesensoren registrerer kontinuerlig de elektriske signalene i hjertet (EKG), analyserer disse og sender utvalgte opptak via din mobiltelefon til en studiedatabase. Når testen er ferdig returneres hjertesensoren i en returkonvolutt og du får tilsendt et elektronisk spørreskjema som skal besvares.
Kontaktinformasjon
Tone Merethe Røed Normann (Studiesekretær)
37 01 41 19
Samarbeidspartnere
Samarbeid med
- Oslo universitetssykehus