Barn som pårørende
Barn og unge (0-18 år) er pårørende når foreldre eller søsken har helseproblemer eller dør. Dette inkluderer ste- og adoptivforeldre, fosterforeldre og tilsvarende søsken. Helseproblemene kan være psykisk sykdom, avhengighet, alvorlig somatisk sykdom, skade eller funksjonsnedsettelser.
Når noen i familien har helseproblemer, påvirkes barn og unges tanker, følelser og hverdag. Da trenger de forståelse og deltakelse for å kunne kjenne på trygghet og tilhørighet.
På denne siden finner du mer informasjon om barn som pårørende, samt ressurser for ansatte i kommuner og helsetjenester, pårørende og pasienter.
BarnsBeste lanserer en ny ressurspakke som vil gi kommuner over hele landet bedre verktøy til å støtte barn som pårørende.
Belyser barns erfaringer som pårørende
En ny kunnskapsoppsummering gir innsikt i hvordan barn og unge mellom 0 til 25 år opplever hverdagen når foreldre er psykisk syke, rusavhengige, alvorlig syke eller skadet.
Flere helseforetak implementerer "Barn under radaren"
14 norske helseforetak styrker arbeidet med å avdekke vold og omsorgssvikt mot barn ved å implementere "Barn under radaren".
Barn under radaren løftes opp
Til sykepleien.no sier Siri Gjesdahl, leder i BarnsBeste, – Det jeg er opptatt av er at vi får økt kvalitet, faglig sikkerhet og at vi unngår tilfeldig variasjon i tjenestene.
Last updated 10/28/2024