Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Ungdom på sykehuset

Under behandling

​​​Litt om det praktiske

​Besøk

​Vi har ingen faste besøkstider, men du kan ha besøk hvis du er i form. Husk å vise hensyn dersom dere er flere pasienter på samme rom. Vi ønsker ro i avdelingen etter kl. 20:00.

Mat

​I avdelingen får du servert frokost, lunsj, middag og kveldsmat til faste tider på spiserommet.

Utenom dette vil det alltid være mat tilgjengelig, som brødmat, kjeks, frukt, supper og drikke. Du kan forsyne deg med hva du vil når det passer deg. 

På lørdagskvelden pleier vi å servere litt kosemat. Gi oss beskjed dersom du har matallergier. Da kan vi spesialbestille mat fra kjøkkenet til deg. 

Du finner ukas meny ved spiserommet. Dersom du har dårlig appetitt, er plaget med kvalme eller av andre grunner ikke kan spise det som serveres, er det også mulig å ønske seg egen meny. 

Vi tilbyr mat til deg som pasient og en pårørende eller besøkende. Andre familiemedlemmer eller besøkende kan kjøpe mat i sykehusets kiosk/kafeteria.

Se mer informasjon om åpningstider under praktisk informasjon på våre avdelingssider.

Kiosk Arendal

Kiosk/kafeteria Kristiansand

Overnatting

​Alle pasienter hos oss har rett til å ha en pårørende til overnatting. Du kan alternativt velge å ha en venn til overnatting. 

Legevisitt

Vi har daglig legevisitt i løpet av formiddagen. Under legevisitten vil du få svar på prøver og undersøkelser og videre plan for behandling. Skriv ned spørsmål du vil ta opp med legen, og skriv gjerne ned svarene når du får dem. 

Isolat

​Når du har en infeksjonssykdom som kan smitte andre pasienter på avdelingen, vil du bli isolert. Det vil si at du har enerom og at du ikke kan forlate rommet. Vi henter det du trenger av mat og utstyr.

Du kan ha besøk, men besøkende har ikke lov til å oppholde seg i avdelingen hvor de kan videreføre smitte til andre. 

Slapp av, vi har sett det meste

​Når du er hos oss kan det være du må snakke om, eller gjøre ting du opplever som ubehagelig. Du skal vite at ingenting er for dumt eller for teit for oss. Kanskje det er akkurat denne pinlige informasjonen som er viktig for din utredning og behandling?​​

Sosiale medier/foto/lydopptak

Mange pasienter og pårørende ønsker å ta bilde/video eller blogge fra tiden på sykehuset. Det er det selvsagt anledning til, så lenge du tar hensyn til andre pasienters og ansattes personvern.

Her er et par gode råd for bruk av sosiale medier til deg som er pasient eller pårørende:

  • Ta hensyn til andre. Du må ha samtykke dersom du vil ta bilder eller video av pasienter eller ansatte. Alle pasienter har krav på privatlivets fred når de er på sykehus.
  • Det er foreldre/foresatte som avgjør om du kan ta bilder av barn eller publisere bilder av barna deres på nett. Foreldre skal ta hensyn til hva som er best for barnet. Når barnet er fylt 12 år skal det legges stor vekt på hva barnet mener. Når barnet er fylt 15 år, avgjør det selv om det er greit å bli tatt bilde av og om det eventuelt skal publiseres.
  • Husk at ansatte også skal gi sin tillatelse dersom du vil publisere bilder du har tatt av dem.
  • Du bør fjerne innhold du har publisert dersom den det gjelder ber deg om det. Har andre lagt ut bilder av deg på internett uten tillatelse kan du be vedkommende slette det. Hvis du ikke blir hørt kan du ta kontakt med: www.slettmeg.no.

Lydo​​​​​pptak

Det er ikke ulovlig å gjøre opptak av samtaler du selv tar del i til privat bruk. Publisering og deling krever derimot samtykke fra den man har samtale med. Hemmelige opptak av samtaler du selv ikke deltar i er ulovlig.

Stresset, sliten eller lei deg

​Å være innlagt på sykehus kan være e​n psykisk utfordring. Spesielt hvis du er innlagt lenge. Du savner kanskje vennene dine og går glipp av sosiale aktiviteter. Du har kanskje en diagnose som gir deg bekymringer. Alt dette kan gi følelsesmessige problemer. 

Snakk med noen om det. Snakk med familien, venner eller oss som jobber her. ​

SMI-skolen

SMI-skolen underviser elever på grunnskole- og videregående nivå som er innlagt ved Barne- og ungdomsavdelingen på Sørlandet sykehus.

Informasjon om SMI

 

 
Sist oppdatert 03.12.2024